Translate

Kennel Fendandos
Lämpimästi tervetuloa tutustumaan !

Olen Kaarina Salo, asustelen mieheni (joka myös toimii kepona ja korvaamattomana apuna) sekä kolmen koiramme kanssa Orimattilassa. Koiralaumaamme kuuluu espanjavesikoirat Danny 13v. ja Shania 7v. sekä lagotto romagnolo Fiona 3 vuotta. Shanian kanssa harrastan agilityä ja kokeiltu on myös vesipelastusta sekä rally-tokoa. Dannyn on oiva kaveri sienimetsällä muuten viettää jo eläkepäiviä. Fiona käy agilityssä, rallytokossa, hakumetsällä sekä isännän kanssa nose workissa. Näyttelyissä olen kiertänyt jonkin verran, parasta seuraa nämä koirani kuitenkin ovat ihan tavallisessa arjessa.

Pienimuotoinen kasvatustyö on ollut haaveeni jo vuosia, nyt on sen aika. Toisaalta aika ei ole mennyt hukkaan koska uutta tietoa voi ammentaa kokoajan. Kasvattajakurssin kävin 3/2009 ja jatkokurssin 2/2011. Kennelnimi Fendandos myönnettiin minulle 2009. Olen myös allekirjoittanut Suomen Kennelliiton kasvattajasitoumuksen.

Tavoitteitani kasvattajana:
-Kasvattaa rodunomaisia, hyväluonteisia ja terveitä tarkkaan harkittuja yhdistelmiä.
-Tukea kasvattien omistajia niin hyvinä kuin huonoina hetkinä.
-Olla luotettava,rehellinen ja yhteistyökykyinen kasvattaja.
-Kannustaa ja opastaa kykyjeni mukaan reilusti ja avoimesti.
-Pitää yhteyttä kasvattien omistajiin koko koiran elinkaaren, kuitenkin yksityisyyttä kunnioittaen.
-Löytää pennuille rakastavat, aktiiviset, huolehtivat ja yhteistyökykyiset kodit jotka ovat myös kiinnostuneita tutkituttamaan pentunsa myöhemmin vähintään Pevisan vaativin terveystutkimuksin.
-Kehittyä itse kasvattajana.

Fendandos-pentu myydään useaan kertaan madotettuna, rekistöröitynä, sirutettuna ja eläinlääkärin tarkastamana. Käytän aina Suomen Kennelliiton sopimuslomakkeita.


Jos kiinnoistuit Fendandos pennusta niin ota rohkeasti yhteyttä.
Kiinnostaako sijoituskoira? Ota hyvissä ajoin yhteyttä niin tutustutaan.

0400 600678 tai fendandos( )gmail.com Olen jäsenenä:
-Suomen Kennelliitto ry
-Sukoka ry 
-Vesikoirat ry
-Espanjanvesikoiraharrastajat ry
-Suomen Lagottoklubi ry
-Salpausselän Koirankasvattajat ry
-Villähteen Agility Urheilijat ry
-Päijät-Hämeen Kennelkerho ry


Syksyllä 2015 olin Kennelliiton järjestämällä ”Hyvää elämää koiran kanssa – vastuullista koirankasvatusta” -luentopäivillä
sekä Juha Kareksen ”Mitä on koiran jalostus ja miten koiria kasvatetaan” luennolla
2016 Koiranjalostuksen tulevaisuus - seminaari
2017 Onnellinen Rotukoira - seminaari


Mistä kaikki alkoi:
Joskus 2003 loppuvuoden puolella ilmestyi uniini meidän edesmennyt amerikancockerspanieli Lucy, joka ilmoitti että suruaika saa nyt riittää (Lucyn kuolemasta oli kulunut kolme vuotta). Saamaan uneen ilmestyi vaalea kiharaturkkinen keskikokoinen koira. Mistä koirarodusta oli kyse, en ollut koskaan aikaisemmin sellaista nähnytkään. Uni jäi vaivaamaan, enkä saanut sitä mielestäni. Pian löysin itseni netistä etsimästä rotua josta minulla ei ollut mitään tietoa. Päivien etsintä tuotti vihdoin tulosta, kun näin kuvan rodusta Lagotto Romagnolo. Viikkoja vierähti kun ahmin kaiken löytämäni tiedon. Miehelleni en ollut puhunut yhtään mitään. Eräänä iltana kutsuin hänet netistä katsomaan kuvaa lagotosta, sanaakaan ei oltu puhuttu koiran hankkimisesta, koska Lucyn kuolema oli ottanut niin lujille. Kuvan nähtyään hän totesi: "Siinähän se on".
Kävimme Punatassun kennelissä tutustumassa rotuun. Siellä oli yksi vaalea lagotto joka erityisesti jäi mieleemme, siinä oli sitä jotain. Pentuja syntyi, mutta monta oli odottamassa ennen meitä. Elokuussa meille ehdotettiin urosta 3,5-vuotiasta Fenoa jota sitten lähdimme katsomaan. Sama vaalea koira joka ensi tapaamisella oli hurmannut meidät !! Niinpä Feno muutti meille. Feno oli aiemmin menestynyt näyttelyissä upeasti. Hyvinkäällä päänäyttelyssä se oli ollut edellisenä vuonna ROP ja sinne kasvattaja oli sen nytkin  ilmoittanut vaikka muutto meille oli jo tapahtunut. Menimme ensimmäistä kertaa koiranäyttelyyn oli hienoa katsoa, kun Fenon ryhti koheni ja selvästi se nautti touhusta. Huomaan samalla vilkuilevani viereeseen kehään, espanjanvesikoiria kertoo näyttelyluettelo.
Koira, joka on tottunut elämään laumassa, ei välttämättä sopeudu ainoan koiran elämään. Niin ihana kuin Feno olikin se oli selvästi masentunut. Meillä oli siis kaksi vaihtoehtoa: joko luopua pojasta tai hankkia sille kaveri. Niin sitten otin selvää espanjanvesikoirasta. 
2005 Boisterous kennelistä saimme mustan pennun Dannyn, Boisterous Dialogo Duro. Dannyn kanssa koulutus meni sen vaikeimman kautta. Aikuistuttuaan siitä kehkeytyi kuitenkin mitä uskollisin kaveri, mutta koskaan lukuunottamatta Fenoa, se ei ole pitänyt muista uroksista, ei edes kastroinnin jälkeenkään.
2011 Mandinez Sun Shine, Shania muutti meille hyvän ystäväni Helin omistaman espanjanvesikoira Inezin ensimmäisestä pentueesta. Tarkoin sain seurata pentueen vaiheita astutuksesta ultraan ja aina synnytykseen asti sekä vielä eläinlääkärin tarkastukseenkin. Toiveet jalostuskoirasta oli korkealla, mutta Shanialla on välimuotoinen lannnerankanikama LTV4, joten jalostushaaveet saimme haudata.
2014 Lagotto Romagnolo, Rustiikin Rati Riti Ralla, Fiona. Oikea energiapakkaus jolla on iloinen italialais-kajaanilainen tempperamentti. Aina valmiina häntä vispaten toimintaan. Mitä mainioin harrastuskaveri joka hyvin motivoitavissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti